צרו קשר
לפגישת ייעוץ

    מרכז רפואי VIV / הפודקדאסט של ד"ר צחי וידר

    הפודקדאסט של ד"ר צחי וידר

    JOYspan הפודקאסט של ד"ר צחי וידר – על המדע של חיים ארוכים, טובים ומהנים.
    בשנים האחרונות מתחוללת מהפיכת ענק בתחום של אנטי אייגינג ולונג'ויטי. המחקר נוגע סופסוף בתהליכים הביולוגיים הבסיסיים שגורמים לנו להזדקן ואנחנו לומדים איך לשלוט בהם, איך לעכב אותם, אפילו איך להחזיר את השעון לאחור.
    המטרה שלנו. לחיות חיים מהנים, בגוף צעיר ובריא ככל האפשר, עד גיל 100 ויותר.

    המגיש הוא ד"ר צחי וידר, כירורג מומחה וממייסדי המרכז הרפואי VIV אשר מתמחה באסתטיקה, שיפור תפקודים והפחתת הגיל הביולוגי. בעבר היה מנהל מיון כירורגי בבית חולים "מאיר" בכפר סבא.

    כמה מילים על ערוץ הJoyspan
    להאזנה ב-Apple podcastsלהאזנה ב-Spotifyלהאזנה ב-Google podcasts
    VIV Clinic

    פריצת הדרך המהפכנית בעולם טיפולי החמצן

    רבים מכירים את התועלות של תאי הלחץ אשר עשו מהפכה בעולם הרפואה. הפרק ידבר על הדבר הבא – טיפול בחמצן באמצעות ReOxy .
    טיפול שקיים באירופה ולאחרונה הגיע לישראל במהלכו המטופל שם מסיכת חמצן למשך 40 דק' בנוחות מירבית ועם תועלות ויתרונות טובים יותר מתא לחץ!
    מדובר בטיפול נשימתי שעוזר גם בהורדת הגיל הביולוגי, משפר את בריאותנו ואת רמות החמצן בגוף בעזרת בינה מלאכותית המפעילה את המכשיר להזרמת אויר לנשימה בריכוזים משתנים בהתאמה אישית. הטכנולוגיה נבדקה בלמעלה מ – 1,000 עבודות מחקר והוכחה בטוחה ויעילה לקשת רחבה של ייעדי טיפול. לאנשים בריאים אשר רוצים לבצע טיפולי אנטי אייג'ינג ועד אנשים הזקוקים לטיפול רפואי בעקבות בעיות לב, בעיות שינה וזיכרון, שיפור יכולות ספורטיביות, החלמה מניתוחים ועוד ועוד. בפרק נדבר על יתרונות הטיפול בחמצן ועל ההבדלים בין הטיפול הסטנדרטי בחמצן ובין הטיפול החדשני.

    24.04.2023
    לעמוד הפרק   ◀
    VIV Clinic

    חשיבות של פעילות גופנית ותזונה לאריכות חיים טובים ומאושרים

    בפרק זה ד"ר צחי וידר מארח את שון פורטל, תזונאי ספורט ופיזיולוג מאמץ, מומחה לאורח חיים בריא. מנסים לענות על השאלה איך למעשה תזונה וספורט מסייעים בידנו להאט תהליכי הזדקנות, יותר מזה – להחזיר את השעון הביולוגי אחורה? המודל שלנו במרכז הרפואי VIV נגזר מתוך ניתוח של אנשים שמגיעים לגיל מופלג בריאים ומאושרים והשאלה היא מה הם עושים, למה אצלם זה עובד ואצל אחרים לא? אנחנו מתבוננים נפעמים על הקהילות ב- ,BLUE ZONES ומבינים שהסוד לא טמון בגנטיקה של חברי הקהילות הללו ש"שכחו למות", כי הגנטיקה שלהם שונה מאדם לאם ומקהילה לקהילה ולכן לא יכולה להיות אחראית על תוחלת החיים שלהם ועל האיכות הפנומנלית של חייהם גם בגילאים המופלגים. לפני הכול הם אוכלים פחות פעמים ביום. אצלם אין דבר כזה ארוחות בין הארוחות או נשנושים. הם מקפידים לישון 8 שעות ויותר בלילה. הם אינם צורכים אוכל מתועש ומעובד. הם זזים הרבה יותר מאתנו.

    27.02.2023
    לעמוד הפרק   ◀
    VIV Clinic

    הזיכרון שלנו ואיך נשמר אותו לאורך החיים

    בפרק זה ד"ר צחי וידר מארח את איתי עניאל, חוקר מוח ומומחה לתחזוקה ושיפור של היכולות המנטליות לשיחה מרתקת על הזיכרון. בניגוד לתפיסה הרווחת הזיכרון האנושי הוא לא "ספריה" בה נשמר תיעוד מדויק של אירועי חיינו ומידע שלמדנו. הזיכרון הוא מכלול רחב של תהליכים דינאמיים. המוח שלנו מאחסן מידע וזיכרונות של חוויות ואירועים באופן סלקטיבי ומסונן והם קשורים לפרשנויות סובייקטיביות ולרגשות. בכל היזכרות המידע נשמר מחדש ויכולים לחול בו שינויים. המוח מתארגן לספק לנו מהר יותר פריטים שימושיים מהזיכרון מאשר פריטים פחות שימושיים. כשאנחנו מדברים על פגיעה בזיכרון אנחנו בעצם מתכוונים לפגיעה ביכולת להיזכר. השליפה מהזיכרון, ההיזכרות, מושפעת מהדרך שבה שמרנו את המידע וגם מעייפות, ריכוז ועוד גורמים בזמן שבו אנחנו רוצים להיזכר. אנחנו חווים כל הזמן גם היזכרות ספונטנית. אחרי גיל 40 רבים חווים פגיעה ביכולת להיזכר גם בגלל עומס המידע וגם בגלל תהליכי הזדקנות במוח. למזלנו, אימון ותרגול של המוח יכולים לשפר משמעותית את היכולת שלנו גם לזכור וגם להיזכר.

    22.02.2023
    לעמוד הפרק   ◀

    צרו קשר, אנחנו פה עבורכם